Ημερομηνία - Ώρα

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Το Παγκόσμιο Κύπελλο άλλαξε!

Πέρασαν επιτυχώς οι προτάσεις του Τζιάνι Ινφαντίνο  για την αλλάγη του Παγκόσμιου Κυπέλλου, μετά από σύσκεψη που διεξάχθηκε σήμερα στην Ζυρίχη.

Οι προτάσεις του Τζιάνι Ινφαντίνο πέρασαν επιτυχώς μετά από σύσκεψη των μελών της ΦΙΦΑ. Το συμβούλιο της ΦΙΦΑ ψήφισε υπέρ των νέων νόμων, όλοι ήταν υπέρ των αλλαγών, που πρότεινε ο νέος πλέον πρόεδρος της ΦΙΦΑ. Αυτές πάνω κάτω προβλέπτουν αύξηση ομάδων από 32 σε 48.

Για να μπούμε στην ουσία θα δημιουργηθούν 16 όμιλοι από 3 ομάδες, και οι 2 θα προκρίνονται στην επόμενη φάση. Στην φάση των ομίλων δεν θα υπάρχει ισόπαλο ματς, σε περίπτωση ισοπαλία οι ομάδες θα οδηγούνται στην διαδικασία των πέναλντι. Επίσης τα παιχνίδια θα γίνουν περισσότερα, από 64 σε 80. Θα χορτάσουμε θέαμα δηλαδή, όλα αυτά από το 2026!

Οι προτάσεις του προέδρου της ΦΙΦΑ στηρίχθηκε περισσότερο από τις μικρότερες ομάδες από Ευρώπη, Ασία και Αμερική, καθώς θα έχουν ελπίδες και εκείνες να παλεύουν για την πρόκριση στο Μουντιάλ. Αντίθετα, οι παραδοσιακές δυνατές εθνικές ομάδες του παγκόσμιου ποδόσφαιρου, στάθηκαν κατά τις νέες προτάσεις του προέδρου της ΦΙΦΑ, ωστόσο δεν ήρθε το αποτέλεσμα που θα ήθελαν.

 Ο Τζιάνι Ινφαντίνο τόνισε πως με την νέα μορφή του Παγκόσμιου Κυπέλλου (θα ισχυούν από το 2026) θα αυξηθούν τα έσοδα, που θα φτάνουν περίπου τα 1 δισσεκατομύριο ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Blogger Templates